luni, 14 mai 2007

Modificarea skinurilor - partea 1

Ghid de modificare a skinurilor – partea 1

Nu voi scrie un ghid pentru crearea skinurilor, din moment ce nimeni nu poate scrie un astfel de ghid mai bine decât Fearsim. Aici puteţi găsi ghidul lui Fearsim de creare a skinurilor pentru telefoanele Motorola. Voi prezenta decât câteva modificări comune ale skinurilor şi câteva indicaţii şi trucuri.

Programe folosite pentru modificarea skinurilor:
1. Motoskin pe PC
2. Skinner4moto pe PC
3. TextWrangler pe Mac

Motoskin este un program foarte uşor de folosit. Este foarte bun pentru efectuarea unor modificări simple, precum cele ce urmează:
1. schimbarea poziţiei şi mărimii câmpurilor cu numele operatorului, datei şi orei.
2. schimbarea opacităţii/transparenţei butoanelor soft şi celui de meniu şi a textului operatorului şi datei/orei.
3. înlocuirea iconurilor cu iconuri de aceleaşi dimensiuni; foarte folositoare este posibilitatea de a înlocui iconurile cu cele dintr-un anumit dosar.
4. ştergerea iconurilor.

Motoskin:



Skinner4moto este mult mai puternic; încă nu am folosit toate funcţiile acestuia. Se poate face:
1. înlocuirea iconurilor cu iconuri de alte dimensiuni.
2. schimbarea culorii textului.
3. schimbarea căii imaginii de fundal.
4. modificarea structurii sau aspectului skinului. De exemplu, putem schimba aspectul skinului pt. obţinerea unei vizualizări mari a imaginii apelantului, sau pentru obţinerea unor diferite tipuri de miniaturi ale pozelor şi imaginilor asociate numerelor din agenda telefonică. Aceste detalii vor fi înfăţişate în partea a doua.

Skinner4moto:


Sinner4moto este foarte folositor şi în înţelegerea structurii fişierului ski. După ce veţi înţelege această structură, puteţi utiliza un editor de text, precum TextWrangler, pentru a modifica skinul. Acest lucru este important pentru utilizatorii de Mac, deoarece Motoskin şi Skiner4Moto sunt doar pentru PC.

Descarcă:
Motoskin: [filecloud]
Skinner4moto: [filecloud]
TextWrangler download page

2 comentarii:

18 martie 2008 la 03:55 Anonim spunea...

cum fak ca atunci cand schimb o tema sa se schimbe si toate iconurile inclusiv camera video si fisieree mele care raman neschimbate dupa fiecare tema schimbata?????????pls sa-mi spuna cineva dak stie,ms anticipat app,:dynamo_andr3y_boynice id-ul meu.ms anticipat!!

18 martie 2008 la 03:59 alin spunea...

cum fak ca odata cu schimbarea temei sa se schimbe si toate iconurile din meniu inclusiv camera video si fisierele mele care raman intacte la orice tema???????ms anticipat!!!!